abonneren

Upgrade van Windows XP naar Windows 7 mogelijk

Microsoft bevestigt dat gebruikers van Windows XP die willen overstappen naar Windows 7 een goedkopere licentie voor het nieuwe besturingssysteem kunnen kopen. Gebruikers die willen overstappen dienen wel Windows 7 op een schone pc te installeren. Bij voorgaande versies van Windows kregen gebruikers die wilden overstappen naar een nieuwe versie de keuze tussen hetupgraden vanspecifieke bestanden, waarbij alle geïnstalleerde applicaties en de data van de gebruiker bewaard bleven, en een schone installatie, waarbij alle data op de harde schijf wordt overschreven.
Met Windows 7 krijgen XP-gebruikers alleen de mogelijkheid voor een schone installatie. Het is dus zeer belangrijk om backups te maken van alle essentiële data op uw pc voordat u de overtap van XP naar Windows 7 maakt.

Microsoft heeft een aantal tools ontwikkeld die het voor XP-gebruikers makkelijker maakt om de overstap naar Windows 7 te maken. Hoe deze tools de overstap simpeler maken wilde Microsoft niet zeggen.

Microsoft zal op 14 april de ondersteuning voor XP veranderen van ‘mainstream support' naar ‘extended support'. Bij ‘mainstream support' worden er regelmatig gratis fixes en beveiligingspatches voor een besturingssysteem uitgebracht. Bij ‘extended support' krijgen gebruikers ook beveiligingsupdates maar andere fixes krijgen alleen bedrijven die supportcontracten met Microsoft hebben afgesloten.

Hoeveel een overstaplicentie gaat kosten, is nog niet bekend.


Bron: Computerworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: