abonneren

Upgrade McAfee veroorzaakt problemen Lotus Notes

Gebruikers van IBM's Lotus Notes wordt aangeraden om te wachten met het upgraden naar de laatste versie van McAfee's VirusScan. De patch zorgt ervoor dat Lotus Notes de mailbox van gebruikers na twee uur blokkeert. McAfee werkt hard aan een oplossing.Het probleem doet zich voor op computers waarop VirusScan Enterprise 8.5i en Lotus Notes zijn geïnstalleerd.
Ongeveer twee uur nadat de gebruiker Lotus Notes moet herstarten na de upgrade van McAfee te hebben geïnstalleerd, wordt de mailbox geblokkeerd. Wanneer de gebruiker een bericht wil openen of verwijderen dan verschijnt het bericht "You are not authorized to perform that operation". Volgens gebruikers die tegen het probleem zijn aangelopen, kan het op - dit moment - alleen opgelost worden door Lotus Notes opnieuw te installeren.

Volgens IBM kan het probleem tijdelijk opgelost worden door Lotus Notes opnieuw op te starten, maar het probleem zal zich na twee uur opnieuw voordoen. IBM denkt niet dat het probleem vervelend genoeg is dat een nieuwe installatie nodig is. Om het probleem op te lossen kan ook de anti-virussoftware uitgeschakeld worden of kan in de Lotus Notes Scanner de opties 'Scan all server databases' en 'Scan server mailboxes"' worden uitgezet.


Website: Advies IBM

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie