abonneren

Upgrade-coupons Vista zijn een wassen neus

Microsoft is van plan om alle pc's die tussen 26 oktober 2006 en 15 maart 2007 verkocht worden te voorzien van coupons voor een Vista upgrade. Zo zouden pc's ook tijdens kerst goed moeten verkopen, ondanks dat het nieuwe besturingssysteem nog niet gereed is.Onderzoeksbureau Gartner zet echter zijn vraagtekens bij de actie van Microsoft. Alleen pc's met XP Professional, XP Professional x64 Edition en Tablet PC Edition krijgen een coupon. Dat, terwijl het merendeel van de pc's die verkocht worden Windows XP Home aan boord hebben.

In het geval van een upgrade van XP Home naar Vista moet er wél betaald worden: $49 voor Vista Home Basic en $79 voor Vista Home Premium. Het is dus slimmer om gewoon tot maart te wachten, want dan wordt één van deze twee versies gewoon gratis op de pc geïnstalleerd. Daarnaast denkt Gartner dat de meeste consumenten hun pc niet kunnen of durven upgraden en dit aan de reseller overlaat, wat ook weer voor extra kosten zorgt.

Bron: DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord