abonneren

‘Update Windows 8.1 maakt traditionele bureaublad belangrijker’

In de nieuwste versie van Windows 8.1 zal Microsoft zijn nieuwe tegelinterface nog verder wegstoppen voor gebruikers. De nadruk in de update van Windows 8.1 zal liggen op het ‘ouderwetse’ bureaublad, meldt de Russische blogger Wzor.

De eerste grote update voor Windows 8.1 moet gebruikers standaard laten opstarten naar het bureaublad, in plaats van de vernieuwde, blokkerige tegelomgeving. Windows 8 kent twee verschillende omgevingen: de nieuwe tegelinterface, gemaakt om ook met touch-apparaten te werken, en het ouderwetse bureaublad, die naast elkaar te gebruiken zijn.

De update naar Windows 8.1 gaf gebruikers al de mogelijkheid om op te starten naar het oude bureaublad en hierbij de tegelomgeving achterwegen te laten. Gebruikers moesten deze optie echter wel eerst zelf installeren. Maar volgens Wzor kiezen alle Windows-apparaten na het installeren van de nog te verschijnen update uit zichzelf voor het oude bureaublad. Tablets kiezen vermoedelijk automatisch voor de tegelinterface.

De grote update van Windows 8.1 wordt verwacht op 11 maart van dit jaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord