abonneren

Update voor Nintendo DSi blokkeert flashcards

Nintendo heeft firmware 1.4 voor de DSi uitgebracht. Na de update krijgt de handheld console de mogelijkheid foto's naar Facebook te uploaden en de camera reageert sneller. Ook breekt de update de mogelijkheid 'illegale' flashcards te gebruiken.Het kat-en-muis-spel tussen Nintendo en de homebrew community is begonnen. Nintendo heeft voor de DS en DS Lite nooit updates uitgebracht en dus nooit flashcards geblokkeerd. Flashcards zijn speciale kaartjes waarmee het mogelijk wordt eigen gemaakte programma's (homebrew) of zelfs backups van originele games te spelen.
In veel landen zijn flashcards daarom dan ook verboden.

Nu Nintendo met DSi Firmware 1.4 de huidige flashcards uitschakelt, lijkt de strijd tussen de gamesfabrikant en flashcardfabrikanten van start te gaan. Een aantal van de flashcards, zoals de M3i Zero en de Supercard DSONEi zijn te updaten, dus het zou kunnen dat deze kaartjes straks gewoon weer werken. Andere kaartjes, zoals de iTouch2, zijn niet te updaten en na de firmwareupdate dus waardeloos geworden.

Vooralsnog zijn er geen games die firmware 1.4 vereisen, maar mocht dit wel gebeuren dan wordt het lastig voor de homebrew scene.

GBATemp

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord