abonneren

Update Office voor Mac blokkeert documenten

Het onlangs uitgebrachte service pack 2 voor Office 2008 voor de Mac, zou de stabiliteit, betrouwbaarheid en prestaties moeten bevorderen. Het blijkt echter ook het openen van documenten gemaakt op de pc te blokkeren.Wat de releasenotes vergeten te melden is dat sommige mac-gebuikers na installatie van het service pack geen documenten gemaakt met Office op de PC met het open xml-formaat meer kunnen openen. Dit zijn de documenten met de x als vierde letter in de extentie van de bestandsnaam. Zoals .docx (word), .xlsx (Excel), en .pptx (PowerPoint).
Het vreemde is dat niet alle gebruikers van het service pack hier last van hebben en dat het ook niet altijd voor alle bestandstypen een probleem is.

Het probleem is bij Microsoft bekend en heeft geresulteerd in een "Help en How-to"pagina. De gesuggereerde fixes stellen niet zo veel voor, zoals de suggestie om een oude versie van Office te gebruiken om de bestanden op te slaan, terug te gaan naar de vorige update, of het herinstalleren van Office 2008 voor de mac en daarna niet updaten tot service pack 2. Een definitieve oplossing komt in augustus zonder exacte datum.

Bron: The Register.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: