abonneren

UPDATE: Nieuwe Windows Live vandaag van start

Meer koppelingen tussen op de pc geĆÆnstalleerde software en online diensten. Dat belooft Microsoft met vandaag te lanceren nieuwe diensten.Vandaag lanceert Microsoft in Nederland - en een groot aantal andere landen - een pakket nieuwe Windows Live-diensten en software. Het gaat om een bètaversie. "We gaan steeds meer naar software waarbij je een deel op de pc installeert, en een ander deel online beschikbaar is," zegt Derk Wagelaar van Microsoft. De lancering vandaag is een eerste stap.
Het pakket online diensten van Microsoft is nog lang niet zo compleet als het dienstenpakket van Google.

Het gaat om updates van alle bestaande Live-diensten, waaronder Windows Live Messenger en om een aantal nieuwe diensten. De diensten zullen ook beter aan elkaar gekoppeld zijn en gezamenlijk te installeren, zegt Wagelaar.

Windows Live Photo Gallery is de enige nieuwe dienst die nog nergens ter wereld beschikbaar was. De dienst is een 'doorontwikkeling' van Windows Photo Gallery, een fotodienst die onderdeel is van Windows Vista. De dienst (software) is nu ook beschikbaar voor gebruikers van Windows XP. Met de fotodienst kunnen gebruikers foto's en video's opslaan, bewerken en online publiceren. Er is een directe koppeling met Windows Live Spaces. Microsoft overweegt om ook zulke koppelingen te leggen met andere - niet-Microsoft- fotodiensten, zegt Wagelaar.

Een dienst die voor Nederland nieuw is, is Windows Live Mail, een opvolger van Outlook Express. Andere consumentendiensten die onderdeel zijn van het pakket zijn Windows Live Writer (bloggen) en One Care Family Safety.

Windows doet geen aankondigingen over online Office diensten. Op dat gebied concurreert Google met haar online kantoorsoftware (onder meer Google Docs en Spreadsheets) met Microsoft. "Daar doen we vandaag geen aankondigingen over," zegt Wagelaar.

 

Bron: Emerce

 

UPDATE: Vandaag komt er een download beschikbaar waarin meerdere Live-diensten tegelijk zitten. Deze download zal overdag Amerikaanse tijd worden vrijgegeven; dat betekent dat wij tot vanavond moeten wachten...

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord