abonneren

UPC verlaagt energieverbruik van set-top boxen

UPC Broadband kondigt samen met de leveranciers Thomson, Pace en Cisco een nieuwe generatie set-top boxen voor digitale televisie aan. Deze zogenaamde groene Medaboxen moeten zorgen voor een significante energiebesparing. Voor bestaande set-top boxen komt er een firmware-upgrade die het energieverbruik moet reduceren.Een van de bezwaren van de set-top boxen voor digitale televisie, zowel de kabel- als de satellietvarianten, is dat ze nogal kwistig met energie omgaan.
UPC maakt daar naar eigen zeggen nu werk van, door het verlagen van het energieverbruik en dus de CO2-emissie en bottemline de energierekening van de gebruikers. UPC's nieuwe generatie set-top boxen zullen minder dan 1 Watt in standby verbruiken terwijl het gemiddelde verbruik ongeveer 5,5 Watt zal worden. In Nederland worden deze apparaten in het vierde kwartaal van 2009 verwacht.

De 5,5 Watt gemiddeld wordt bereikt als de apparaten 4,5 uur per dag actief zijn in de eco-modus. De nieuwe boxen geven de gebruiker de keuze tussen een volledige functionaliteit en de eco-modus net als tussen een warme en een koude stand-by. De koude stand heeft het laagte energieverbruik, maar vereist een opstarttijd van ca. 40 seconden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie