abonneren

Unreal Engine krijgt ondersteuning voor virtual reality

Epic Games gaat zijn populaire Unreal Engine aanpassen zodat het virtual reality gaat ondersteunen. De engine wordt in de toekomst beschikbaar voor de Samsung Gear VR en Googles Project Tango.

Epic, dat onder meer bekend is van Unreal Tournament, heeft dat in ieder geval op een openbare to-do-lijst gezet. Daarop is te lezen wat het bedrijf de komende jaren wil bereiken met zijn engine.

Onzeker

Dat de ondersteuning op het to-do-lijstje staat, wil niet meteen zeggen dat de functie uiteindelijk ook beschikbaar komt, want dergelijke plannen worden niet altijd gerealiseerd.

Hoopvol

Eerder bood de Unreal Engine al ondersteuning voor de Oculus Rift, maar als straks ook andere platformen als de Gear VR worden ondersteund krijgen ontwikkelaars veel meer kansen voor het ontwikkelen van goede content. De Unreal Engine is één van de meest ondersteunde engines voor developers, waardoor er met Gear VR-ontwikkeling veel games kunnen worden gemaakt.
De Gear VR-headset komt pas over een paar maanden naar Nederland, terwijl Googles Project Tango nog in de ontwikkelfase zit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: