abonneren

Unix grondlegger Dennis Ritchie overleden

Dennis Ritchie, de grondlegger van Unix en de mede-uitvinder van programmeertaal C, is afgelopen weekend na een lang ziekbed op 70 jarige leeftijd overleden.


Ritchie was een van de makers van het Unix besturingssysteem en een van de grondleggers van de programmeertaal C. In 1983 ontving hij zijn eerste onderscheiding en in 1999 ontving hij samen met Ken Thompson de National Medal of Technology van toenmalig president Bill Clinton voor het uitvinden van Unix en de programmeertaal C.

De moderne technologie heeft veel aan Ritchie te danken. Veel van de programma's die we dagelijks gebruiken, zijn gebaseerd op de programmeertaal C of afgeleiden daarvan. Ook grote namen zoals Steve Jobs konden het werk van Ritchie waarderen. Het OS X en iOS zijn namelijk gebouwd op de fundamenten van Unix.

Het overlijden van Dennis Ritchie zal voornamelijk veel aandacht krijgen binnen de kringen van programmeurs. Hij zal waarschijnlijk niet de lof krijgen die hem toekomt terwijl hij volgens sommigen een groter effect heeft gehad dan Steve Jobs.

Bron: BBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord