abonneren

UniveRSS toont rss-feeds in 3D

De Windows Presentation Foundation is voor veel mensen een abstract begrip. De nieuwe Microsoft-website The Panel geeft opheldering: bijvoorbeeld met de nieuwe toepassing UniveRSS, een 3D rss-lezer voor Vista.UniveRSS toont de RSS-feeds die je in Internet Explorer 7 hebt opgeslagen in een 3D-omgeving. De bediening is even wennen: met de linkermuisknop kunt u feeds selecteren en met de rechtermuisknop gaat u een stap terug. UniveRSS is alleen geschikt voor Windows Vista en laat zien wat er zoal mogelijk is met de Windows Presentation Foundation.
Die technologie, plus de nieuwe Extensible Application Markup Language (XAML), maakt het mogelijk om indrukwekkende 3D-visualisaties in bijvoorbeeld Windows Live-diensten en de Gadgets in de Vista Sidebar te maken. De website The Panel is door Microsoft opengesteld om allerlei 'front end experiences' te tonen.

UniveRSS heet zo, omdat het een schermvullende 3D-universum opent, waar de sterrenstelsels staan voor mappen in uw rss-feeds-collectie. De sterren zijn roterende kubussen, die de nieuwtjes bevatten. De grootte en de positie van de kubussen geven aan hoeveel ongelezen berichten ze bevatten. Om UniveRSS te kunnen gebruiken hebt u (uiteraard) een pc met Windows Vista nodig, met daarbij minimaal 1 gigabyte systeemgeheugen, een 1 GHz 32-bit of 64-bit processor en ondersteuning ovor DirectX 9 met WDDM-driver, 128 MB grafisch geheugen, Pixel Shader 2.0.

UniveRSS si geen 'serieuze' RSS-lezer, maar is vooral bedoeld om te laten zien wat er in Vista mogelijk is met WPF.

Meer interfacekunstjes van Microsoft zijn te vinden op The Panel.

Direct naar UniveRSS kan hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: