abonneren

Universiteit Utrecht start opleiding gametechnologie

De Universiteit Utrecht start in September de eerste universitaire opleiding voor het maken van computergames. Deze opleiding gametechnologie is een onderdeel van de opleiding informatica. Het leert studenten nieuwe technologie voor games te onderzoeken en ontwikkelen.Met deze opleiding wordt ingesprongen op de vraag vanuit het bedrijfsleven naar hoog opgeleide gameontwikkelaars.
Verwacht wordt dat in september tussen de 50 en 100 studenten de opleiding gaan volgen.

Dat de Universiteit Utrecht studenten opleidt in het ontwikkelen van games laat zien dat de game-industrie een belangrijke bedrijfstak geworden is en dat het maken van games grote wetenschappelijke uitdagingen biedt. Behalve de aanzienlijke hoeveelheid geld die in de game-industrie omgaat, neem ook het gebruik van computerspellen voor bijvoorbeeld onderwijs, gezondheidszorg en training snel toe.

Gaming wordt onder andere gebruikt om serieuze zaken te oefenen die moeilijk op een andere manier na te bootsen zijn. Voor bijvoorbeeld brandweermensen zijn deze simulatiespellen nu al onmisbaar geworden. De industrie heeft een groot tekort aan hoogopgeleide informatici met kennis van gametechnologie. De verwachting is dan ook dat de studenten na hun opleiding geen enkel probleem zullen hebben met het vinden van een uitdagende baan.

Meer info op de website van Gametechnologie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: