Universele usb-ontvanger voor draadloze randapparaten

Logitech presenteert deze, naar eigen zeggen nieuwe manier voor notebookgebruikers om draadloze toetsenborden en muizen aan te sluiten. Met één universele ontvanger, de Logitech Unifying receiver zijn eenvoudig tot zes draadloze randapparaten aan te sluiten.Het grote voordeel volgens het persbericht van Logitech is, dat meerder usb-poorten beschikbaar blijven. De Logitech Unifying receiver is vooralsnog geschikt voor gebruik met vier nieuwe Logitech producten: twee keyboards en twee muizen.

De universele ontvanger is een zogenaamde "Logitech Plug-and-forget Nano receiver". Deze ontvanger steekt maar 8 mm uit de usb-poort. Het instellen van de ontvanger op een muis of toetsenbord gaat heel eenvoudig automatisch. Voor het gebruik met meerdere randapparaten is Logitechs Unifying software nodig.

De Unifying ontvanger en toetsenborden maken gebruik van een 2,4 GHz draadloze verbinding die met encryptie is beveiligd. De nieuwe producten zijn vanaf augustus verkrijgbaar voor prijzen vanaf € 39 voor een toetsenbord of muis.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: