abonneren

Universele 3D bril op komst

Panasonic, Samsung en Sony bundelen hun krachten met een gezamenlijke ontwikkeling van een universele 3D-bril voor 3D-televisies.

Panasonic, Samsung en Sony gaan een universele standaard ontwikkelen voor de 3D-tv-brillen onder de naam “Full HD 3D-brillen initiatief”. Zowel de draadloze verbinding als de protocollen waarmee de televisies met de brillen communiceren, moet standaard worden, zodat iedere bril voor alle televisies gebruikt kan worden.

Dit initiatief moet een einde maken aan de wildgroei van verschillende technologieën die voor de 3D-brillen gebruikt worden. Nu zijn zelfs de 3D-brillen van verschillende productlijnen van hetzelfde merk verschillend en niet uitwisselbaar. Door te zorgen dat de brillen universeel en uitwisselbaar worden hopen de fabrikanten de acceptatie van de 3D-televisies te bevorderen.

De nieuwe brillen zullen via bluetooth met de 3D-schermen van televisies, computers, projectoren en 3D-bioscopen communiceren. Ook zal de standaard verschillende typen infrarood communicatie omvatten inclusief de standaarden die nu al door de fabrikanten gebruikt worden.

De nieuwe standaard moet in september van dit jaar klaar zijn, zodat de nieuwe universele brillen nog dit jaar op de markt kunnen komen.

Bron: Sony

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: