abonneren

Uitzending Gemist start met ondertiteling

De publieke omroep start als een van de eerste Europese omroepen met het aanbieden van ondertiteling op internet. Televisieprogramma's zijn vanaf vandaag met ondertiteling terug te kijken op Uitzending Gemist. Voorlopig is ondertiteling alleen beschikbaar op Windows computers.Met het aanbieden van ondertiteling wordt Uitzending Gemist voor een grotere groep Nederlanders toegankelijk. Doven en slechthorenden maken gebruik van ondertiteling, maar ook veel mensen zonder gehoorbeperking.
De laatste groep doet dit af en toe om programma's of fragmenten beter te kunnen volgen, bijvoorbeeld als ze in een drukke omgeving achter de pc zitten.

Op televisie wordt nu meer dan 80% van de Nederlandstalige programma's bij de publieke omroep ondertiteld. Ongeveer de helft van deze programma's wordt ook op Uitzending Gemist aangeboden met ondertiteling.

Programma's die live op televisie worden uitgezonden, hebben nog geen ondertiteling op Uitzending Gemist. Het gaat dan bijvoorbeeld om het Journaal en Pauw en Witteman. De NPO onderzoekt de mogelijkheid om ook live ondertitelde programma's op Uitzending Gemist aan te bieden.

Als een programma ondertiteling heeft dan kunnen gebruikers onderin het videoscherm op het TT888 oortje klikken. De aflevering start dan opnieuw op met ondertiteling.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: