}
abonneren

Uitvinders werken aan opvouwbare 3D-printer die in je broekzak past

We hebben de afgelopen jaren een hoop 3D-printers voorbij zien komen, en nog minstens dubbel zo veel initiatieven om er meer te maken. Maar we zagen nog nooit een 3D-printer die je kunt opvouwen en in je broekzak kunt stoppen.

Toch komt zo'n apparaat er binnenkort, in ieder geval als het aan de makers van de Pocket3DPrinter ligt. Dat apparaat, dat nu op IndieGoGo wordt aangekondigd, is volgens de makers zo groot als een iPad en kan opgevouwen worden voor in je broekzak.

Hars

Het apparaat is gemaakt van aluminium, en print kleine beeldjes van hars in plaats van gesmolten plastic. Het apparaat wordt geleverd met een verwijderbare batterij en heeft bluetooth zodat het aan telefoons op laptops kan worden gelinkt.

In je broekzak

De makers ervan hopen zo'n 20,000 euro op te halen voor het project, waarvan op dit moment nog niet heel veel is opgehaald. Uiteindelijk kost de printer 449 dollar, of 380 euro. Dat is niet veel voor een apparaat dat je ook makkelijk in je broekzak kunt stoppen. Gezien de populariteit van 3D-printers is dat bedrag zo binnen, dus kunnen we binnenkort hopelijk zo'n apparaat meenemen in de trein. Wie wil dat nou niet?

Je kunt investeren in de 3D-printer op de crowdfunding-pagina.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: 3d-printer

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI