abonneren

Uitvalpercentage Xbox 360 is maar liefst 54,2 procent

Een recent onderzoek van Game Informer wijst uit dat maar liefst 54,2 procent van de Xbox 360-consoles defect raakt. Dat is een schrikbarend hoog percentage, zeker in vergelijking met concurrenten PlayStation 3 (10,6 procent) en Nintendo Wii (6,8 procent).Voor het onderzoek zijn 5000 lezers van Game Informer benaderd. Wel is duidelijk dat de Xbox 360 de meestgebruikte console van de drie is.
Maar liefst 40 procent van de Xbox 360-gebruikers zit drie tot vijf uur per dag achter zijn console, tegen 37 procent bij de PS3. Hoewel de Wii zeer populair is in aanschaf, wordt hij maar weinig gebruikt: 41 procent van de Wii-bezitters gebruikt zijn console minder dan een uur per dag.

Meer slecht nieuws voor Microsoft: het krijgt de gouden medaille voor de onwillige klantenservice. De meeste Xbox 360-consoles doen een maand over reparatie, tegenover een week bij Nintendo en Sony. Slechts 38 procent van de Microsoft-klanten vond de helpdesk 'zeer behulpzaam', tegenover 51 procent (Sony) en 56 procent (Nintendo).

Toch blijken gamers uiterst vergevingsgezind: slechts 3,8 procent van de Xbox 360-gamers zal nooit meer een Microsoft-console kopen...

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie