abonneren

Uitstel nieuwe netbooks Asus en Acer.

Het ziet er naar uit dat het uitbrengen van nieuwe modellen netbooks dit jaar is uitgesteld, omdat het niet veel zin heeft zolang Intels nieuwe Atom N450 op zich laat wachten.Intel heeft besloten de lancering van de nieuwe Atom familie ook wel aangeduid met het Pine Trail-M platform uit te stellen tot 2010. Het heeft voor de netbookfabrikanten dan weinig zin om nieuwe modellen met de ondertussen al oude Atom N270 uit te brengen. Daar komt nog bij dat Acer waarschijnlijk ook zijn aangekondigde dual-boot netbook met Android en Windows XP als besturingssysteem uistelt tot volgend jaar.
Dit Android netbook werd oorspronkelijk in augustus verwacht.

De reden hiervoor is dat Acer verwacht dat er onvoldoende belangstelling is voor netbooks met twee besturingsystemen. Ook Asus heeft de introductie van de T101 het 10 inch convertible tablet netbook uitgesteld. Het Android netbook van Asus wordt nog wel tegen het einde van oktober verwacht na het uitkomen van Windows 7.

Beide bedrijven hun aandacht nu op nieuwe ultra energiezuinige dunne notebooks met Intels CULV processor platform, die zich mogen verheugen op een toenemende belangstelling. Beide fabrikanten hebben al een aantal modellen op de plank liggen die zijn naar behoefte kunnen uitbrengen.

Net als voor de andere Netbookaanbieders is het op dit moment interessanter om het bestaande aanbod van netbooks verder te promoten, bijvoorbeeld met prijsverlagingen. Voor de nieuwe Atoms zullen we dus geduld moeten oefenen tot begin volgend jaar.

Bron: Slashgear 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord