abonneren

Uitstekende resultaten Samsung

Het elektronicaconcern Samsung heeft de hoogste kwartaalresultaten uit zijn geschiedenis behaald. Het Zuid-Koreaanse bedrijf doet het daarmee tegen de verdrukking van de economische krisis bijzonder goed. De goede resultaten zijn behaald dankzij de gestegen vraag naar platte televiesies, mobiele telefoons en halfgeleiders.Het elektronicaconcern Samsung heeft de hoogste kwartaalresultaten uit zijn geschiedenis behaald. Het Zuid-Koreaanse bedrijf doet het daarmee tegen de verdrukking van de economische krisis bijzonder goed.
De goede resultaten zijn behaald dankzij de gestegen vraag naar platte televiesies, mobiele telefoons en halfgeleiders.

Gedurende het afgelopen kwartaal steeg de omzet met bijna 30 procent naar ruim 14 miljard euro. De netto winst was 2,1 miljard euro.

Bij rivaal Sony zijn de resultaten minder gunstig, hoewel de ergste problemen ook daar wel achter de rug lijken. Sony maakte het afgelopen kwartaal nog een verlies van 200 miljoen euro. Beter dan verwacht. Dit is te danken aan de toenemende verkoop van de spelcomputers en Michael Jackson albums. De omzet van televisies en mobiele telefoons liep bij Sony nog wel terug.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie