abonneren

Uitstekende resultaten Samsung

Het elektronicaconcern Samsung heeft de hoogste kwartaalresultaten uit zijn geschiedenis behaald. Het Zuid-Koreaanse bedrijf doet het daarmee tegen de verdrukking van de economische krisis bijzonder goed. De goede resultaten zijn behaald dankzij de gestegen vraag naar platte televiesies, mobiele telefoons en halfgeleiders.Het elektronicaconcern Samsung heeft de hoogste kwartaalresultaten uit zijn geschiedenis behaald. Het Zuid-Koreaanse bedrijf doet het daarmee tegen de verdrukking van de economische krisis bijzonder goed.
De goede resultaten zijn behaald dankzij de gestegen vraag naar platte televiesies, mobiele telefoons en halfgeleiders.

Gedurende het afgelopen kwartaal steeg de omzet met bijna 30 procent naar ruim 14 miljard euro. De netto winst was 2,1 miljard euro.

Bij rivaal Sony zijn de resultaten minder gunstig, hoewel de ergste problemen ook daar wel achter de rug lijken. Sony maakte het afgelopen kwartaal nog een verlies van 200 miljoen euro. Beter dan verwacht. Dit is te danken aan de toenemende verkoop van de spelcomputers en Michael Jackson albums. De omzet van televisies en mobiele telefoons liep bij Sony nog wel terug.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord