abonneren

Uitspraak Brein vs Mininova 15 juli

Gisteren heeft de rechter in Utrecht tijdens een zitting van Stichting Brein tegen bittorrent-website Mininova de uitspraak gezet op 15 juli aanstaande. Brein eist van Mininova dat zij effectieve maatregelen neemt tegen het downloaden van ‘populaire entertainment content’. Kwesties als deze kunnen lang voortslepen, maar in dit geval volgt de uitspraak redelijk snel.
De stichting Brein, die zich hard maakt tegen het downloaden van auteursrechtelijk materiaal, eist dat Mininova links naar torrentbestanden met auteursrechtelijk beschermd materiaal actief van haar site verwijdert en niet volgens het zogeheten ‘Notice and take Down', waarbij links verwijderd worden na melding door de benadeelde.
Volgens Brein wordt gemiddeld 95 procent van de ‘entertainmentcontent' via Mininova ter beschikking gesteld aan meer dan 30 miljoen unieke bezoekers per maand.Brein stelt bittorrent-website Mininova verantwoordelijk en aansprakelijk voor het nemen van effectieve maatregelen om dit te voorkomen. "Het is hun site, hun zaak en dus hun taak", aldus Brein-directeur Tim Kuik.
Brein ziet een mogelijke oplossing in de filtering die Mininova momenteel test met betrekking tot een aantal Amerikaanse films. Dat filter zou kunnen herkennen of videobestanden auteursrechtelijk zijn beschermd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: