ADV: Uitslag Touch & Try QNAP TS-453mini

In een eerder nummer van PCM stond een oproep waarin we zochten naar drie lezers die de QNAP TS-453mini aan de tand wilden voelen. Philip Ruijs, Stijn Mertens en Marlou Joosten waren de gelukkigen en hun ervaringen lees je hier.

Mini NAS met maximale mogelijkheden

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door QNAP

Een NAS is allang geen apparaat meer dat je gebruikt voor de (gezamenlijke) opslag of het veilig delen van gegevens. De nieuwe krachtige cpu’s, het grotere werkgeheugen, een HDMI-aansluiting  en de mogelijkheid om ook hardwarematig video te (de)coderen maakt ze bijzonder veelzijdig. De QNAP TS-453mini borduurt verder op dit succes.

Aan de slag

De kleine NAS wordt direct positief ontvangen door het testpanel. Philip: “Mooi uiterlijk met glanzend zwart en niet zo’n plastic ding.” Ook het plaatsen van de schijven in de vier aanwezige bays gaat bij iedereen soepel. Daarnaast is het een kwestie van de aanwijzingen in de snelstartgids volgen. Marlou: “Ik kreeg bij het configureren de melding dat de online server van QNAP bezet was. Gelukkig kun je ‘m ook via je eigen LAN instellen.” Philip: “Installatie ging probleemloos maar Iets meer duidelijkheid in de raid-configuratie is wel wenselijk.”

Praktijk

Phil is erg te spreken over de meegeleverde mediaspeler KODI. “De andere mediaspeler toonde daarentegen wel springerige beelden. Ook fijn is dat externe schijven in HFS, NTFS en (ex)FAT kunnen worden gelezen.” Stijn zette op die manier zijn filmcollectie over naar de NAS en heeft vervolgens één van de films probleemloos via zijn smartphone bekeken. “Daarnaast heb ik via Download Station enkele documenten, albums en films gedownload. Dit ging heel vlot. Je kan alles direct bekijken op andere apparaten. Wel jammer dat ik geen camerabewaking in huis heb, anders had ik dat ook kunnen testen!” Marlou is aan de slag gegaan met de apps die gratis zijn te downloaden. “Ook fijn is de meegeleverde afstandsbediening, een extra luxe je normaal een paar tientjes voor moet betalen.”

Conclusie

Wat is het eindoordeel? Marlou: “Ik vind de prijs zelf wel een beetje aan de hoge kant voor een thuisgebruiker, maar je krijgt wel waar voor geld. Ik denk dat je niet snel uitgekeken raakt op dit apparaat, want je ontdekt steeds meer mogelijkheden.” Stijn: “De prijs/kwaliteitverhouding ligt voor mij - gezien naar de specificaties van andere NAS-systemen - erg goed. Hoewel je voor de prijs van deze NAS nog geen HDD hebt, zijn de functies van het OS van QNAP, de apps, HDMI, vele USB-poorten, USB Auto Copy, aan/uit knop en het compacte en mooie design de prijs meer dan waard.” Ook Philip heeft niets aan te merken op de prijs/kwaliteitverhouding waardoor de QNAP TS-453mini uiteindelijk erg hoog scoort, gemiddeld maar liefst een 8,7!

Tot slot: Alle drie de reviews waren duidelijk met grote zorg gemaakt. De review van Marlou ging net even verder. Gefeliciteerd, jij mag die QNAP TS-453mini houden!

Plussen

  • Mooi en compact ontwerp met 4 bays
  • Zeer veel mogelijkheden
  • HDMI-aansluiting
  • Heel stil
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Goede apps  voor mobiel

Minnen

  • HDMI-kabel ontbreekt
  • Kan wat overweldigend zijn voor beginners

Kader: Het QNAP TS-453mini testpanel

Philip Ruijs (52) – cijfer: 8
Stijn Mertens (21) – cijfer: 9
Marlou Joosten (46) – cijfer: 9

Kader: Over de QNAP TS-453mini

De TS-453mini met het eenvoudig te gebruiken QTS-besturingssysteem is een krachtige, betrouwbare en veilige verticale NAS die past in de studeerkamer en in kleine kantooromgevingen. De compacte behuizing biedt ruime voor 4 SATA 6GB/s schijven en is voorzien van een stille afvoer van warmte en LED-indicatoren met instelbare helderheid. De TS-453mini is rijkelijk voorzien van geavanceerde functies en apps voor dagelijkse opslag van bestanden, back-up, delen en entertainment behoeftes. Hij levert hoge prestaties met stabiele doorvoer en is daardoor een uitgebreide opslagoplossing voor huishoudens, kleine organisaties en kantoren voor het bouwen van een betrouwbare privé cloud. De TS-453mini is er in twee smaken: met 2 en 8 GB opslagruimte. Prijzen beginnen bij zo’n 519 euro. Meer informatie vind je op www.QNAP.com.

Geschreven door: advertorial-0 op

Category: Review, Algemeen

Tags: review, uitslag, qnap, testen