abonneren

Uitkijken naar Apple's keynote op WWDC

Vanavond om 19.00 Nederlandse tijd begint op het Apple's Worldwide Developers Conference (WWDC) de presentatie waar reikhalzend naar uit wordt gekeken. Naar verwachting zal daar namelijk de nieuwe iPhone aan het publiek worden gepresenteerd.Op de jaarlijkse WWDC maakt Apple traditioneel haar belangrijkste nieuwe producten en diensten bekend. Vorig jaar waren de belangrijkste mededelingen de 3G-versie van de iPhone en de lancering van de synchronisatiedienst MobileMe.

De laatste dagen doken al meerdere geruchten op over de specificaties van de nieuwe iPhone. Zo zou het interne geheugen verdubbeld zijn van 128 naar 256 MB, zou de telefoon een kompas bevatten, een verbeterde camera (3,2 megapixels) en ook een camera aan de voorzijde hebben. Naast deze onthulling zal Apple ook de nieuwe versie van haar software voor de iPhone onthullen, met onder meer ondersteuning voor push-notificaties en zogeheten in-app purchases. Die laatste maakt het mogelijk om vanuit een spel of toepassing items hiervoor te kopen, rechtstreeks uit Apple's App Store.

Die App Store heeft Apple tot nu toe geen windeieren gelegd. Er werden al meer dan 1 miljard applicaties verkocht en aan de groei van het aantal applicaties lijkt voorlopig ook geen einde te komen.

De keynote vanavond is live op meerdere websites te volgen, waaronder engadget.com en iphoneclub.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: