abonneren

Uitgever geweigerde strip boos op censuur Apple

Stripuitgeverij Infurious Comics is boos op Apple omdat het weigert de strip 'Murderdrome' toe te laten in de iPhone App Store. De uitgeverij wil dat Apple hetzelfde waarderingssysteem voor de App Store hanteert als dat het doet voor iTunes.Apple weigert de digitale strip omdat het de richtlijnen in de iPhone SDK overtreedt. In de SDK staat dat applicaties niet obscene, pornografische, aanstootgevende of discriminerende content of materiaal van enige aard (tekst, afbeeldingen, foto's) mogen bevatten.
Apple vindt dat dit materiaal niet goed is voor gebruikers van een iPhone of iPod Touch.

Striptekenaar Paul Jason Holden vindt dat Apple inconsequent is. Gebruikers van iTunes kunnen wel "volwassen" content kopen, zoals South Park, Reservoir Dogs en Two Smoking Barrels. De strip ‘Murderdrome' is niet aanstootgevender of gewelddadiger dan deze films. Holden wil dat Apple dezelfde richtlijnen hanteert voor iTunes en de App Store zodat contentaanbieders weten waar ze aan toe zijn. Holden wil ook voorkomen dat in de toekomst andere digitale strips door Apple gecensureerd worden.


Bron: www.infuriouscomics.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord