abonneren

Ubuntu krijgt eigen AppStore

Onder de codenaam AppCenter werkt het bedrijf Canonical - de commerciƫle sponsor van Ubuntu - aan een make-over voor het package-management van het open source besturingssysteem. Wie nu zijn software wil beheren, heeft met minimaal vier verschillende tools te maken. Deze worden nu samengevoegd, wat moet leiden tot meer gebruiksgemak en overzichtelijkheid.Wie nu Ubuntu gebruikt, krijgt te maken met:

1) Synaptic (voor het installeren en de-installeren van programma's met of zonder .desktop-bestand);
    1b) Gnome-app-install (voor het installeren en de-installeren van programma's die een .desktop-bestand bevatten);

2) gDebi (voor het installeren van .deb packages);

3) UpdateManager (of Synaptic) (voor het installeren van updates) en

4) System-cleaner-gtk (voor het verwijderen van overbodige software).


Binnen AppCenter worden Synaptics, Add/Remove applicaties, UpdateManager en gDebi gecombineerd tot één interface waardoor het installeren en beheren van software makkelijker wordt, en waardoor het beter mogelijk wordt om te laten zien wat er allemaal aan extra software beschikbaar is.

Meer informatie leest u op de Ubuntu Wiki.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord