Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

TYPETOPIA.COM

Stiekem zouden we nog wel eens willen leren typen met tien vingers. Maar ja, de gemiddelde typecursus is zo oorverdovend saai dat we er niet eens over willen nadenken! Totdat we ineens Typetopia tegenkwamen. Een online typecursus voor kinderen, hoewel er ook een aangepaste versie is voor de oudere jeugd (lees: volwassenen). Er is zelfs een speciale versie voor kinderen met dyslexie.
Typetopia is geen saaie typecursus; het is een waar avontuur met educatieve typegames en spannende cliffhangers.

De makers van de cursus, Instituut Computype, houdt zich al sinds 1986 bezig met typelessen voor de jeugd. De cursus is dan ook methodisch en didactisch goed doordacht.

Als u een oefening bijvoorbeeld goed maakt, krijgt u Topians, waarmee u dan het spelen van een game verdient. Ook slim is dat de site registreert wat het ‘typegedrag' is. Maakt u bijvoorbeeld vaak dezelfde fout, dan krijgt u een speciale oefening voorgeschoteld om extra te oefenen. Enige nadeel van Typetopia is dat de cursus niet gratis is. Maar goed, dat kan ook weer een extra motivatie zijn om de cursus goed af te ronden!

WWW.TYPETOPIA.COM

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie