abonneren

Twitteraars doelwit van Koobface-worm

Volgens beveiliger PC Tools moeten Twitteraars oppassen: ze kunnen een Tweet tegenkomen in hun stream met de tekst: "my home video :-)" of "Cool video! WOW" gevolgd door een link die verwijst naar een sociale netwerkpagina. Uiteraard is die pagina niet echt. Sterker nog: de Koobface-worm ligt op de loer.De bewuste pagina zegt dat er een plug-in nodig is. Maar de set-up van deze mediaplayer verbergt Koobface.Na besmetting proberen hackers gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, te verzamelen.

Koobface verscheen ruim een jaar geleden voor het eerst en richtte zich op Facebook- en MySpace-accounts. Na een piek midden 2008 was het lang relatief rustig op het Koobface-front, maar Kaspersky Lab meldde in juni een explosie van varianten ontdekt te hebben. In slechts één maand nam het aantal Koobface-soorten toe van 324 tot bijna 1000.

Koobface heeft het nu op meer sociale netwerken gemunt; naast Facebook en MySpace mikt de worm inmiddels ook op gebruikers van Hi5, Bebo, Tagged, Netlog en nu dus Twitter.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie