abonneren

Twitter ziet volgelingen spoorloos verdwijnen

Twitter zit met een probleem: van de een op de andere dag zijn gebruikers hun volgelingen kwijt. Voor twitterati is het aantal volgelingen (followers) een teken van hun populariteit én autoriteit op internet. Blogger Scoble heeft er maar liefst dertigduizend en lokale tech-netwerkers als Boris, Vincent en Erno zitten rond de duizend fans.
Een plotselinge daling van 10 tot wel 30 procent van het aantal volgelingen leidde tot internationale ophef.

De Twitter-blog maakt duidelijk dat er aan een oplossing wordt gewerkt, maar dat het aantal followers na het herstel lager kan zijn dan voorheen. De cijfers op de profielpagina's blijken niet altijd up-to-date te zijn en de ontwikkelaars zijn de afgelopen tijd bezig geweest om veel spammers uit het systeem te verwijderen. Spammers melden zich aan als follower van populaire personen, om in de samengestelde berichtenstroom van de betreffende persoon te worden meegenomen. Op die manier komt de reclameboodschap bij veel mensen onder ogen.

Volgens ReadWriteWeb heeft het probleem mogelijk te maken met een niet goed functionerende antispam-bot die Twitter heeft geïntroduceerd. Critici zeggen nu, dat Twitter een toekomstige ondergang aan zichzelf te danken zal hebben en niet aan de opkomst van concurrenten zoals FriendFeed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord