abonneren

Twitter zegt ''nee'' tegen overname door Facebook

Twitter is een doorslaan succes. Het lijkt wel alsof iedereen die een beetje verstand heeft van het internet tegenwoordig microblogt op Twitter. Het is dan ook niet vreemd dat een groot bedrijf interesse heeft om de dienst over te nemen.Ongeveer elke zes maanden gaat Twitter met de bedelmap rond om aan investeerders meer geld te vragen zodat de blogdienst weer een jaar verder kan. Elke ronde levert de microblogdienst ongeveer $20 miljoen op. Maar het interessantste aan Twitter is zijn database met gebruikers. Toen Twitter pas was gelanceerd, had het een paar honderd actieve gebruikers.
Nu houden ongeveer zes miljoen gebruikers hun dagelijkse leven bij op een microblog van Twitter. Recentelijk bereikte de blogdienst de mijlpaal van een miljard "tweets" (kleine blogberichtjes).

Volgens insiders is de sociale netwerkdienst Facebook geïnteresseerd om Twitter in te lijven. Recentelijk heeft Facebook de frontend van zijn site aangepast en er een Twitter-achtig tooltje aan toegevoegd. Microsoft denkt er over na om Facebook te kopen. Wanneer Facebook Twitter koopt dan kan de netwerkdienst zijn huid voor veel geld verkopen aan Microsoft. Analisten denken dat Twitter ongeveer $500 miljoen kan vragen aan een geïnteresseerde koper.

Facebook en Twitter zijn in gesprek over een overname. Dit gesprek loopt moeizaam omdat Twitter een hoge prijs vraagt. De beide partijen kunnen het niet eens worden over de reële prijs van Twitter-aandelen. Ook de omzet die Twitter maakt, of eigenlijk het gebrek daaraan, is een reden waarom Facebook niet bereid is om een hoge prijs voor Twitter te betalen. Op dit moment maakt Twitter geen gebruik van online advertenties op zijn site en heeft het dus geen stabiele inkomstenbron.


Bron: www.techcrunch.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord