abonneren

Twitter voegt locatiedata toe

Met het toevoegen van locatiedata aan de tweets is een twitteraar helemaal zijn privacy kwijt. Biz Stone van Twitter kondigt aan de Twitter binnenkort de mogelijkheid toevoegt om, optioneel, geografische gegevens aan tweets mee te geven.Door de een Twitterapplicatie een gps-koppeling te geven hoeft een frequente Twitteraar dan geen Lattude van Google maps meer te gebruiken op een smartphone, om aan zijn volgers duidelijk te maken waar hij of zij zich bevindt.

Een andere mogelijkheid die hiermee ontstaat is niet de tweets te lezen van twitteraars die je volgt, maar van iedereen in je omgeving, ongeacht of je ze volgt of niet. Dit is een handige toepassing op evenementen zoals concerten, of bijvoorbeeld bij meer dramatische gebeurtenissen als een aardbeving.

Twitter biedt deze mogelijkheid alleen aan ontwikkelaars en niet algemeen via Twitter.com. Hiermee verschuift het bedrijf een beetje naar de commerciële richting. De twitter-applicaties en door derden ontwikkelde webdiensten kunnen hierdoor in waarde stijgen en een nieuwe competitie van Twittertoepassingen veroorzaken.

Andere uitbreidingen waar Twitter aan werkt is het mogelijk maken van "retweets", het doorsturen van berichten en het gebruik van ingebouwde url's. Met het laatste zijn twitteraars niet langer afhankelijk van andere aanbieders van verkorte url's.

Bron: webware.com

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie