abonneren

Twitter stelt update uit vanwege Iran

Twitter heeft een belangrijke netwerk-update uitgesteld vanwege de situatie in Iran. De populaire microblogging service wordt momenteel door IraniĆ«rs gebruikt om de wereld op de hoogte te houden van de misstanden in hun land.De regering in Iran heeft een flink aantal sites geblokkeerd en ook het GSM-verkeer wordt verstoord. Via deze kanalen komt er dus bijna niks naar buiten over de protesten tegen haar verkiezingsoverwinning. Uitzondering hierop vormt Twitter, hiermee slagen veel Iraniërs er toch in contact met elkaar te houden.
Ook is het een belangrijk middel om de rest van de wereld op de hoogte te houden van de huidige ontwikkelingen en protesten.

Via zogeheten hashtags als #Iranians , #Tehran, en #Iran9 kunnen de berichten uit Iran worden gezocht op Twitter. Hashtags zijn een soort labels die aan Twitter-berichten worden meegegeven waardoor je tweets over bepaalde onderwerpen kunt zoeken binnen de grote stroom andere Twitter-berichten.

Er stond voor gisteravond een uiterst belangrijke netwerk-upgrade gepland voor de microblogdienst Twitter. Tijdens deze update zou de dienst tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Maar gezien de gebeurtenissen in Iran is de update nu uitgesteld en verschoven naar het moment dat het in Iran nacht is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie