abonneren

Twitter start met verifiëren van accounts

Het is een doorn in het oog van bekende popsterren en andere celebrities. Het oneigenlijke gebruik van hun naam op Twitter waardoor het lijkt alsof zij zelf verantwoordelijk zijn voor de berichten die worden geschreven uit hun naam.Twitter probeert dit nu tegen te gaan door het invoeren van geverifiëerde accounts. Op de Twitter-pagina verschijnt nu rechtsboven het teken dat de account echt is, wanneer iemand heeft bevestigd dat hij of zij ook daadwerkelijk degene is die achter de bekende twitter-naam zit.

Op een speciale pagina leggen de makers van Twitter uit hoe er gebruik gemaakt kan worden van deze nieuwe controle-methode. Als eerste zullen de bekendste accounts, zoals bijvoorbeeld die van Oprah Winfrey en Ashton Kutcher, het logo dragen. Twitter controleert of diegene achter de Twitter-account echt is door contact op te nemen met de betreffende bekende persoon.

Er is dus nog geen manier om dit geautomatiseerd te laten verlopen. Bedrijven zullen voorlopig ook nog even moeten wachten, het keurmerk voor hen zal pas later worden ingevoerd. De prioriteit ligt momenteel bij bekende individuën. Eerder had Youp van 't Hek in ons land al moeite om te laten weten dat hij toch de echte Youp was op zijn Twitter-account.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: