abonneren

Twitter, registratie tweet als handelsmerk mislukt

Dankzij de populariteit van de uit 140 tekens bestaande micro-blogberichten, heeft het woord "tweet" al de internationale woordenboeken gehaald. Een poging van de Twitteroprichters om het tot een geregistreerd handelsmerk te laten verheffen is geweigerd.Twitter heef bij de Amerikaanse instantie voor patenten en handelsmerken een aanvraag ingediend, voor het registreren van het eigendom van het woord "tweet". Dit is geweigerd op grond van het argument dat andere bedrijven al soortgelijke woorden als handelsmerk geregistreerd hebben.
Voorbeelden hiervan zijn TweetMarks, Cotweet en TweetPhoto. Het claimen van het woord "tweet" zou kunnen leiden tot verwarring tussen de verschillende merken.

Dit is een teleurstelling voor Twitter oprichter Biz Stone die er op uit is alle taalvarianten te beschermen die rond de Twitter-dienst ontstaan. In een blog heeft Stone gezegd dat de Twittertoepassingen die het woord tweet gebruiken zoals Tweetdeck, Tweetboard, en Tweetie geen probleem zijn. Het gaat er om dat het woord tweet duidelijk gerelateerd is aan het merk Twitter en het is niet de bedoeling om de prachtige toepassingen die het woord in hun naam gebruiken om zeep te helpen. Het woor tweet is onlangs toegevoegd aan een Australisch woordenboek.

Bron: Guardian.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie