abonneren

Twitter lanceert zakelijke handleiding

Twtter, de steeds populairder wordende microblogwebsite, heeft een zakelijke pagina gelanceerd. Daarop is te lezen voor bedrijven hoe zij Twitter in kunnen zetten om bijvoorbeeld contact met de klant te onderhouden.Twitter, gelanceerd in 2007, heeft het laatste jaar een ongekende groei meegemaakt. Waar de microblogservice eerst iets was voor early adapters en marketing bloggers, is het met gebruikers als Oprah, president Obama en vele andere bekenden inmiddels een mainstream webservice geworden.

Ondanks dat het wel al enkele stevige investeringen heeft mogen ontvangen, heeft de website tot nu toe nog geen winstmodel kunnen ontwikkelen. Een eerste stap om het zakenleven aan zich te koppelen lijkt echter nu gezet met het lanceren van een how-to pagina voor bedrijven.

De pagina, genaamd Twitter 101, legt de basisprincipes uit van Twitter. Hoe communiceren mensen met elkaar via Twitter en welke taal gebruiken zij daarbij. Ook zijn er een aantal case-studies te vinden waarbij bedrijven kunnen zien hoe zij Twitter voor zichzelf kunnen inzetten.

Het lanceren van de pagina lijkt een eerste begin voor Twitter om bedrijven actief te betrekken bij de service, en eventueel later hier een business model voor te ontwikkelen. Wie zelf een kijkje wilt nemen surft naar de Twitter 101 pagina.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: