abonneren

Twitter kampt met downtime en boze gebruikers

Twitter ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur. Een aantal onhandige fouten en het feit dat de site meer down dan up is, doen de reputatie van de dienst geen goed. Het bedrijf is dan ook begonnen met een public relations-offensief om de schade te beperken.De grootste problemen begonnen vorige maand, toen de privé-tweets van een groot aantal gebruikers ineens publiekelijk te lezen was. Daarna volgde perioden van downtime, waarin de dienst niet gebruikt kon worden.
Omdat de serverproblemen maar bleven aanhouden zijn er zelfs sites opgericht als istwitterdown.com die een eenvoudige 'yes' of 'nee' geeft om aan te geven hoe het met Twitter gesteld is.

Volgens Twitter zelf zijn de problemen aan de architectuur van de site te wijten. Ontwikkelaars werken al een jaar lang aan een oplossing voor deze problemen, maar om alle problemen op te lossen zouden grote gedeelten van de site compleet herschreven moeten worden. Twitter is namelijk niet als berichtendienst opgezet, maar als content management system. De eisen van dit soort systemen liggen erg ver uiteen.

Een ander probleem waar Twitter mee te maken heeft, is dat de dienst weinig doet aan bescherming van zijn gebruikers. Zo wordt blogger Ariel Waldman an enige tijd lastiggevallen via Twitter en Flickr. Flickr heeft onmiddelijk actie ondernomen, maar Twitter weigert iets te doen tegen gebruikers die beledigende of bedreigende tweets plaatsen. Zelfs toen de blogger zijn relaas afstak tegen een CEO van Twitter, wilde het bedrijf geen actie ondernemen. Het bedrijf noemt zichzelf een communicatietool, geen mediator van de inhoud.

Het lijkt er dus op dat Twitter ten prooi valt aan zijn eigen succes en langzaamaan gebruikers begint te verliezen aan andere diensten. Twitter blijft intussen kleine porties van de site vervangen door nieuwe code, maar heeft aangegeven dat er geen compleet nieuwe site geschreven zal worden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie