abonneren

Twitter in 2010 winstgevend

Ondanks dat de groei in het gebruik van de microbloggingdienst Twitter afvlakt zijn de oprichters-eigenaren optimistisch over toekomst. Het is de bedoeling dat Twitter overnames gaat doen om zijn mogelijkheden snel verder uit te breiden.Twitter verwacht in 2010 winst te gaan maken als het bedrijf zijn plannen onthult hoe ze geld gaan verdienen met advertenties. Oprichter Bizz Stone zei in een interview dat dit op een niet traditionele wijze zal plaatsvinden.

De overnames die het bedrijf het afgelopen jaar heeft gedaan blijken een goede beslissing te zijn geweest. Ook heeft Twitter dankzij voldoende geldschieters genoeg geld in kas, zodat er geen harde deadline is wanneer het bedrijf winstgevend moet zijn. Ook is het heel goed mogelijk dat Twitter naar de beurs gaat om extra geld te verkrijgen voor overnames als dat nodig is.

Twitter laat gebruikers berichten van 140 tekens versturen aan een groep volgers. Deze nieuwe manier van communiceren slaat erg aan. Twitter heeft nu al 45 miljoen gebruikers wereldwijd. Twitter heeft kort geleden overeenkomsten gesloten met Microsoft en Google voor het realtime doorzoekbaarmaken van de berichten. Twitter houd zijn platform open voor ontwikkelaars en verwacht binnenkort ook andere talen te gaan ondersteunen zoals Frans, Duits Italiaans en Spaans.

Via: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord