abonneren

Twitter: hoe meer volgers hoe meer tweets

Een nieuw onderzoek door Sysomos, een bedrijf dat social media analyseert, wijst uit dat gebruikers van Twitter meer berichten plaatsen naar mate zij meer volgers hebben. Eerder kon u al lezen dat de meeste gebruikers op Twitter volgers zijn. Sysomos heeft nu het twitter-gebruik onderzocht van gebruikers met een groot aantal volgers. Zo blijkt dat iemand met 100 volgers gemiddeld 2,4 tweets per dag uitstuurt. Voor iemand met 1800 volgers zijn dit al 10,2 tweets per dag.

Hoe meer volgers, hoe meer tweets dus. Waarschijnlijk komt dit door dat wanneer iemand veel volgers heeft, hij of zij ook de verplichting voelt deze grote groep van voldoende input te voorzien. Bovendien laat het zien dat diegene ook daadwerkelijk iets interessants te zeggen heeft. Uitzondering hierop zijn bijvoorbeeld accounts van bekende Nederlanders of buitenlandse popsterren. Zij hebben vaak veel volgers terwijl ze maar een minimaal aantal tweets hoeven te plaatsen of soms zelfs geen enkele.

Sysomos heeft voor het onderzoek 11,5 miljoen Twitter accounts geanalyseerd. Gemiddeld gezien plaatste 50% van de gebruikers minder dan een keer per week een tweet. Maar 36% plaatste iedere dag een tweet. Ongeveer eenderde van de twitter-populatie bestaat dus uit redelijk actieve gebruikers.

Het onderzoek keek ook naar het gebruik van de verschillende Twitter clients, zowel voor de desktop als voor mobiel. Meer dan de helft (55%) gebruikt een Twitter-applicatie zoals bijvoorbeeld Tweetdeck. De andere 45% maakt gebruik van de website van Twitter. Deze is in percentages het populairst gevolgt door Tweetdeck met 19%. Twitterfon en Tweetie (beiden voor de iPhone) zijn de populairste twitter-applicaties voor mobiel gebruik.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord