abonneren

Twitter heeft meer dan 100 miljoen gebruikers

Op de Twitter ontwikkelaarsconferentie Chirp maakt mede oprichter Biz Stone bekend, dat er ondertussen meer dan 105 miljoen Twittergebruikers zijn geregistreerd. Nu is het zaak om er geld mee te gaan verdienen.Ter vergelijking bijvoorbeeld Facebook heeft aanzienlijk meer geregistreerde gebruikers, namelijk 400 miljoen. Dit terwijl het maar twee jaar langer bestaat.
Ook maakt Stone bekend dat er 600 miljoen zoekopdrachten per dag, ofwel 19 miljard per maand worden gedaan. Dit in vergelijking tot 90 miljard zoekopdrachten via Google. Momenteel melden zich bij Twitter zo'n 300.000 nieuwe gebruikers aan per dag. Twitter hoopt nog veel honderden miljoenen gebruikers te kunnen verwelkomen, door de diensten eenvoudiger te maken. Dit kan door Twitter direct integreerbaar in websites te maken en door meer aandacht te besteden aan de diensten voor mobiele apparaten.

Vanaf nu heeft het generen van inkomsten een van de hoogste prioriteiten gekregen. Dit is duidelijk een strategiewijziging daar voorheen de aandacht vooral uitging naar het verbeteren van de gebruikerservaring. De aankondiging van deze strategiewijziging komt twee dagen nadat Twitter zijn advertentiemodel bekend maakte waarbij ‘gepromote tweets' de hoofdrol spelen. Op dit moment lopen er proeven met vijf adverteerders.

Via: Neowin

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: