abonneren

Twitter-hacker krijgt baan aangeboden

De afgelopen tijd had Twitter het zwaar te verduren. Maar liefst twee verschillende wormen haalden de dienst zo'n beetje onderuit. De schrijver van één van deze twee wormen, Mikeyy, bedelde via de worm om een baan bij Twitter. Inmiddels heeft hij een baan, zij het bij een ander bedrijf.Door de gebrekkige beveiliging van Twitter is het relatief eenvoudig om kwaadwillende wormen voor deze dienst te schrijven. Dat bewezen Mikeyy en StalkDaily, die beiden de aanval op Twitter openden.
StalkDaily liet duizenden gebruikers verwijzen naar zijn eigen website, gebruikers die door Mikeyy geïnfecteerd werden lieten berichten achter als "Mikeyy I am done.", "Twitter please fix this" en "Twitter hire Mikeyy."

Twitter heeft Mikeyy niet aangenomen, maar de 17-jarige programmeur die in het echte leven naar de naam Michael Mooney luistert, heeft wel degelijk een baan aangeboden gekregen. Maar liefst twee bedrijven hebben interesse getoond om hem op de loonlijst te zetten. Mooney heeft toegegeven de worm geschreven te hebben om Twitter te laten zien dat hun beveiliging lek is.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord