abonneren

Twitter haalt 5 miljoen nieuwe gebruikers binnen

Sinds februari heeft Twitter maar liefst 5 miljoen nieuwe gebruikers binnen weten te slepen. Dat is een groei van 131 procent.
De microbloggingsite ziet zijn populariteit steeds verder stijgen, zowel voor sociale netwerkdoeleinden als nieuwsvergaring.

Volgens ComScore, dat de cijfers presenteerde, is de populariteit van Twitter een self-fulfilling prophecy. In steeds meer kranten en tv-uitzendingen wordt over de populariteit van de site gesproken, waardoor nieuwe mensen naar de site getrokken worden. Zelfs grote namen als CNN maken gebruik van Twitter om bovenop het nieuws te blijven.

Volgens ComScore is de gemiddelde Twitter-gebruiker een nieuwsjunkie die minstens drie maal zoveel als een normaal persoon zijn favoriete nieuwssites bezoekt. Het bedrijf claimt dat Twitter het complete ecosysteem van nieuwsvoorziening aan het omgooien is. De scheidslijn tussen journalist en afnemer wordt steeds vager.

Het nadeel van de populariteit van Twitter is de aandacht die de dienst van kwaadwillenden krijgt. Twitter is recentelijk al meerdere malen het slachtoffer van virussen en cyberaanvallen geweest.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord