abonneren

Twitter en gps nieuwe wapens terroristen

Een rapport van het Amerikaanse leger stelt dat Twitter, gps en software waarmee je je stem kunt veranderen potentiĆ«le wapens voor terroristen zijn. Het rapport - dat is opgesteld door het 304th Military Intelligence Battalion - neemt een aantal mobiele en webtechnologieën onder de loep en bekijkt tot in hoeverre ze ingezet kunnen worden door terroristen en actievoerders.

Over Twitter valt ondermeer te lezen dat vooral de snelheid waarmee Twitteraars elkaar op de hoogte kunnen stellen van actuele gebeurtenissen een reden tot zorg is. Als voorbeeld wordt bijvoorbeeld de aardbeving in Los Angeles van afgelopen juli aangehaald. Dat nieuws had zich al lang en breed via Tweets verspreid voordat traditionele nieuwsdiensten het wereldkundig hadden gemaakt. Activisten gebruikten het tijdens de Republican National Convention in Minneapolis om elkaar op de hoogte te houden van waar de politie zich bevond.

Door Twitter te combineren met bijvoorbeeld gps - dat volgens het rapport onder andere wordt ingezet om "vluchtroutes mee te plannen en de locatie van eventuele doelen mee vast te stellen" en stemvervormings-software zou een potentieel gevaarlijke cocktail kunnen ontstaan. Via Tweets zouden foto's en video's van potentiële doelwitten gedeeld kunnen worden. Het rapport haast zich te zeggen dat het hier niet om toekomstmuziek gaat: op verschillende pro-Al-Qaeda-fora zou over al deze mogelijkheden al uitputtend gediscussieerd worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: