abonneren

Twitter bevestigt betaalde zakelijke accounts

De geruchten dat Twitter betaalde accounts zou toevoegen, deden al een tijdje de ronde over het internet. Tegen de Wall Street Journal heeft Twitter bevestigt dat zakelijke accounts waarvoor betaald moet worden er inderdaad aankomen. De microblogdienst is in korte tijd zeer populair geworden bij zowel particulieren, beroemdheden als bedrijven. De dienst wordt door bedrijven vooral gebruikt voor zakelijke doeleinden als marketingacties, wedstrijden en promoties.
Twitter ziet dat bedrijven minder geneigd zijn betaalde advertenties te kopen op de blogdienst wanneer ze ook microblogs als gratis advertentieruimte kunnen gebruiken.

Om bedrijven over te halen om te betalen voor hun advertentie-uitingen voegt Twitter pro-accounts toe. De betaalde accounts zijn bedoeld voor zakelijke gebruikers van de microblogdienst en bieden extra functies als bezoekstatistieken en een manier om een account te verifiëren zodat mensen de afkomst kunnen vertrouwen.

Het is nog niet bekend hoeveel een betaalde Twitter-account gaat kosten of welke extra functies worden toegevoegd. Verwacht wordt dat bedrijven een stevige prijs moeten betalen voor een pro-account omdat het als alternatief moet dienen voor het kopen van online advertenties op de dienst. Twitter heeft recentelijk een productmanager aangenomen die verantwoordelijk wordt voor het in de markt zetten van de nieuwe pro-accounts.

Vorig jaar sloeg Twitter een overnamebod van Facebook voor $500 miljoen af. Er wordt gespeculeerd dat internetgigant Google ook een oogje heeft op Twitter.


Bron: online.wsj.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: