abonneren

Twitter-baas wil lokaal nieuws aanbieden

Sinds de lancering is microblogdienst Twitter uitgegroeid tot een groot succes. Mensen hoeven op Twitter niet lange epistels te schrijven over wat er gebeurt in hun levens, maar kunnen vrienden op de hoogte houden via kleine berichtjes.Ook beroemde artiesten en politici gebruiken Twitter om vrienden, kennissen en fans op de hoogte te houden van hun dagelijkse activiteiten. Twitter-baas Evan Williams heeft in een recent interview verteld over zijn toekomstplannen met de microblogdienst.
Zo kunnen Twitteraars op dit moment al zien op basis van hun locatie welke Twitteraars er in de buurt actief zijn. De locatie kan echter ook worden gebruikt om Twitteraars te voorzien van lokaal nieuws. Onbekend is nog hoe vaak het lokale nieuws dan wordt geüpdatet en wat Twitter beschouwt als lokaal nieuws.

Lokatie-gebaseerd nieuws is ook interessant voor mediabedrijven en hulpdiensten. Wanneer er een calamiteit zich voordoet, zoals bij het neerstorten van een vliegtuig, dan kunnen er snel nieuwsberichten daarover verstuurd worden naar Twitteraars in de buurt.

Wiliams maakt in het interview niet duidelijk of lokatie-gebaseerd nieuws alleen maar een idee is dat hij heeft of dat Twitter daadwerkelijk de nieuwe functie op dit moment ontwikkelt.


Bron: www.spiegel.de (Duits)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord