abonneren

Twitter: 50.000 twitter-apps

Dat Twitter niet alleen populair is onder zijn gebruikers, moge duidelijk zijn uit het grote aantal applicaties die er zijn om de microbloggingdienst te gebruiken. Zo maakt Twitter bekend dat er maar liefst 50.000 applicaties zijn die op het Twitterplatform gebaseerd zijn, gemaakt door andere ontwikkelaars dan Twitter zelf.Op de Leweb conferentie in Parijs deed Twitter woordvoerder Sarver nog een aantal aankondigingen:- Firehose: Twitter zal de volledige stroom tweets beschikbaar stellen aan derden. Niet bekend is of en hoeveel daar voor betaald moet worden.

- Twitter ontwikkelplatform: Twitter introduceert een nieuw ontwikkelplatform dat is voorzien van tutorials, faq's en documentatie over hoe de Twitter API's gebruikt moeten worden om Twitter-applicaties te bouwen. Dit platform verschijnt volgende week.
- OAuth: de toegangsfrequentie van API gebruikers gaat van 150 naar 1500 per uur.
- Chrip, Twitter Developers Conference: Twitter gaat een conferentie houden voor ontwikkelaars in San Francisco in 2010.

Het is duidelijk dat Twitter zicht richt op toepassingen en in contact wil blijven met ontwikkelaars. De vraag blijft hoe ze hiermee op termijn geld willen gaan verdienen. Of dat ze de applicatieontwikkelaars die wel geld verdienen met de TwitterApps om geld gaan vragen?

Via: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord