abonneren

Twintigmiljoen mobiele telefoonaansluitingen

Er zijn bijna 20 miljoen mobiele telefoonaansluitingen. Een verdubbeling ten opzichte van 2000. Het aantal vaste telefoonaansluitingen blijft met 5,8 miljoen redelijk stabiel. Wel stijgt het aandeel van Viop ten opzichte van de aloude analoge (pstn-)aansluiting.Het Ministerie van Economische zaken publiceert een rapport over de stand van zaken rond de ontwikkelingen op het gebied van telecom en ict. De belangrijkste conclusies hieruit zijn:

Gemiddeld 1,2 mobiele telefoonaansluitingen per inwoner komt door het gebruik van een mobiele telefoon voor privé naast een zakelijke. Het aantal vaste telefoonaansluitingen blijft vrij constant met 5,8 miljoen. Wel is er een duidelijke verschuiving van de aloude analoge pstn-telefoon naar een Voip-aansluiting. Van de laaste zijn er nu meer met 3 miljoen tegen 2,8 pstn-aansluitingen. Hierbij zijn pc-toepassingen als Skype niet meegerekend.

86 % van de Nederlandse huishoudens heeft toegang tot internet. 75% van de Nederlandse huishoudens hebben een breedbandaansluiting via dsl of kabel. In totaal zijn er 5,9 miljoen breedband aansluitingen.

Van het mobiele telefoonverkeer wordt toenemend deel van de omzet gegenereerd door dataverkeer als gevolg van de opkomst van smartphones.

Nederlandse internetgebruikers besteden gemiddeld 25 uur per maand online. De meeste tijd wordt daarbij besteed aan sociale netwerksites.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie