abonneren

Tweede versie 802.11n goedgekeurd

802.11n is deze week weer een stapje dichterbij gekomen om de nieuwe wifi-standaard te worden. De Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) heeft de tweede versie van het concept goedgekeurd. Maar dit betekent nog niet dat het gevecht over de 802.11n-standaard over is.Minstens 75 procent van de stemgerechtigden moest de tweede versie van het concept goedkeuren.
Na de stemming bleek dat bijna 84 procent het concept had goedgekeurd.

Nu moet het concept voor de nieuwe wifi-standaard door een ‘recirculation'-stemmingsronde heen. In deze stemmingsronde moet dezelfde groep van 325 stemgerechtigden over elke verandering en aanpassing in het concept stemmen en kan het werk aan het concept alleen doorgaan wanneer 75 procent van de stemgroep het goedkeurt.

Het concept moet nog wel verder aangepast worden wil het de nieuwe standaard worden. Het concept heeft tot nu toe 1.441 tekstuele aanpassingen gehad en 1.635 technische aanpassingen. Nu de tweede versie van het concept is goedgekeurd, zullen er waarschijnlijk geen grote veranderingen meer nodig zijn. Verwacht mag worden dat de meeste 802.11n-apparaten die zijn gebaseerd op de ‘Draft 2.0'-tekst geen problemen meer zullen opleveren.


Meer informatie: nl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: