abonneren

Tweede Kamer wil verbod op gewelddadige games

De Tweede Kamer wil dat er een verbod komt op zeer gewelddadige computerspellen. PvdA, SP, VVD en SGP hebben aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie gevraagd of hij daartoe de wet kan aanscherpen.De minister kan op dit moment extreem gewelddadige games als Manhunt 2 op basis van de huidige wetgeving nietverbieden. De minister kan alleen proberen te voorkomen datgewelddadige games niet aan jongeren onder de zestien jaar worden verkocht.

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij heeft een motie ingediend waarin hij de Kamer verzoekt om mogelijkheden te onderzoeken om gewelddadige games te verbieden. Dat verzoek kreeg bijval van de SP, PvdA en VVD en de motie werd afgelopen dinsdag in de Tweede Kamer goedgekeurd.

Wij vragen ons af waarom de Tweede Kamer gewelddadige games wil verbieden, terwijl gewelddadige boeken, strips, tv-series en films wel mogen. Daarbij is het verontrustend dat onze regering denkt dat het zo erg gesteld is met de normen en waarden in ons land dat zij zich genoodzaakt voelt om de ouderlijke rol over te nemen zodat onze jeugd niet massaal voor galg en rad opgroeit.

Het begint misschien met een verbod op specifieke videogames, maar waar eindigt de bemoeienis van de overheid? Willen wij nou echt dat figureren als Balkenende, Bos, Marijnissen en Rutte voor ons uitmaken wat goed en slecht is?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie