abonneren

Tweede beta van OpenOffice.org 3.0 beschikbaar

De ontwikkelaars van het open source-kantoorpakket OpenOffice.org hebben een tweede beta van versie 3.0 beschikbaar gesteld. Er zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd.Zo is er nu een Start Center aanwezig waarmee u toegang krijgt tot alle veelgebruikte functies. In het spreadsheetpakket Calc bepaalt de nieuwe Solver voortaan de optimale grootte van cellen. In plaats van 256 worden nu 1.024 kolommen ondersteund en het is straks mogelijk om gelijktijdig met meerdere mensen aan dezelfde spreadsheet te werken.
Een hoofdgebruiker bepaalt daarbij welke wijzigingen van de andere gebruikers mogen worden doorgevoerd. In het tekstverwerkingsprogramma Word kunnen vanaf nu meerdere pagina's naast elkaar worden getoond en verschijnt commentaar van meerdere auteurs in verschillende kleuren. In Draw zijn voortaan grotere documenten toegestaan: tot maximaal 300 x 300 cm. Impress heeft ondersteuning voor meerdere beeldschermen gekregen.

In OpenOffice.org 3.0 wordt het OpenDocument Format 1.2 ondersteund; ook het importeren van bestanden uit Microsoft Office 2007 is mogelijk, maar exporteren kan nog niet. Wel zijn de exporteermogelijkheden voor PDF-bestanden verbreed. Voor Mac-gebruikers is er ook iets nieuws: daar is nu ondersteuning voor de Aqua-interface, terwijl de Windows-versie van OpenOffice.org meer een Vista-uiterlijk heeft gekregen. In september komt de definitieve versie van OpenOffice.org 3.0 beschikbaar.

De tweede betaversie van OpenOffice.org 3.0 is per direct te downloaden voor Windows, Linux, Solaris en Mac OS X.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord