abonneren

Twee procent websurfers gebruikt IE8

Uit de eerste gegevens van webanalysebureau NetApplications blijkt dat het aantal gebruikers van Internet Explorer 8 traag maar gestaag stijgt. Indien de data van NetApplications accuraat is dan hebben net zoveel internetgebruikers IE8 gedownload en uitgeprobeerd de dag nadat de browser werdlanceerd alstoentertijdGoogle's Chrome-browser uitkwam. Het wereldwijde marktaandeel van IE8 een dag na zijn lancering lag rond de 1,9 procent. Dit is iets meer dan het marktaandeel dat Chrome had een dag na zijn lancering.

Het aantal gebruikers van Chrome steeg echter niet sinds de lancering. Sterker nog, het aantal Chrome-gebruikers vlakte af. Op dit moment heeft Chrome een marktaandeel van rond de 1,15 procent. Veel internetgebruikers waren geïnteresseerd in Google's eerste browser, maar de browser was niet interessant genoeg om er de definitieve overstap naar te maken. Waarschijnlijk zijn de mensen die naar IE8 overstappen wel blijvertjes. Het is dan ook niet de vraag of het aantal gebruikers van IE8 stijgt of afvlakt, maar hoeveel het zal stijgen.

Alle versies van Internet Explorer bij elkaar hebben ongeveer tweederde van de browsermarkt in handen. Vorig jaar ging driekwart van al het internetverkeer via Microsofts browser. Mozilla's Firefox, de gevaarlijkse concurrent voor IE heeft een marktaandeel van rond de 22 procent. Door het succes van de iPhone en de Mac staat Apple's Safari op een derde plaats met een marktaandeel van rond de acht procent.


Bron: NetApplications

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord