abonneren

Twee nieuwe bedrijven kondigen e-readers aan

Nu Sony en Amazon hun ebookreaders naar Europa brengen lijkt de strijd pas echt losgebroken: twee nieuwe bedrijven hebben aangekondigd voor de kerst met concurrerende modellen te komen. Een van deze twee bedrijven is het Nederlandse Ndigo Business.De eerste aankondiging komt van txtr, dat een dunne en lichte e-reader wil introduceren en al bezig is met prototypes die van kleuren e-ink gebruik maken. De eerste e-reader van txtr zou voor de kerst in de winkel moeten liggen en wordt uitgerust met een touchscreen, 3G-slot, wifi, bluetooth en usb.
Het besturingssysteem wordt opengesteld, zodat iedereen plugins kan schrijven. Het complete platform van txtr wordt ook overgezet op andere hardware, zoals de iPhone en Nokia-smartphones.

Het tweede bedrijf dat zich met e-readers gaat bemoeien is het Venlose Ndigo Business. In november wil het bedrijf drie e-readers op de markt zetten; de modellen hebben een schermdiagonaal van 5, 6 en 9,7 inch. Ook hier is gedacht aan wifi- en 3G-integratie, maar Ndigo Business claimt dat de e-readers eveneens zijn uitgerust met bluetooth en een fm-tuner.

Twee van de drie uitvoeringen krijgen een toetsenbord, over een touchscreen wordt nog nagedacht. De e-readers zouden vrijwel alle bekende ebookformaten moeten kunnen lezen, inclusief mobipocket en ePub.

Bron: TG Daily, Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie